Novice (slovenščina)

Vodstvo CDU-ja spet podprlo Lascheta za kanclerskega kandidata Vodstvo CDU-ja spet podprlo Lascheta za kanclerskega kandidata
pred 42 minutami
Vodstvo nemških krščanskih demokratov (CDU) je v ponedeljek zvečer po več kot šesturnem virtualnem sestanku za kanclerskega kandidata na septembrskih parlamentarnih volitvah znova podprlo vodjo CDU-ja Armina Lascheta.  (RTV SLO)
Kljub napetim odnosom Putin sprejel Bidnovo vabilo na podnebni vrh Kljub napetim odnosom Putin sprejel Bidnovo vabilo na podnebni vrh
pred 1 uro in 14 minutami
Ruski predsednik Vladimir Putin je sprejel vabilo ameriškega kolega Joeja Bidna na virtualno konferenco o podnebnih spremembah. Vrha se bo udeležilo več deset svetovnih voditeljev.  (RTV SLO)
Zamolčano in izbrisano žensko gibanje
pred 9 urami in 6 minutami
Bila je zima 1942/43. Ljubljana je bila obdana z bodečo žico, razdeljena s španskimi jezdeci, ki so imeli odprte le ozke, nadzorovane prehode. V Gramozni jami so streljali talce. In bile so božične racije. Aktivisti OF so se zanesli, da jih nihče za božiča ne bo preganjal in so se zatekli domov. Prav nalašč pa so ta večer Italijani z belogardističnimi izdajalci prečesavali domove in množično zapirali moške, jih...preberite več »  (Mladina)
»Kacin je napadel pooblaščenko, čeprav je izvirni greh na njegovi strani«
pred 9 urami in 6 minutami
"Najprej bi rekla, da je za počasnost cepljenja absolutno odgovorna vlada. Način odziva pooblaščenke je bil primeren, saj so tako njo osebno kot institucijo, ki jo vodi, napadli na izjemno grob in perverzen način. V takšnih primerih se institucije morajo postaviti zase in povedati nazaj, tudi ostro. Običajen pa tak način odzivanja ni, saj tovrstni napadi niso običajni.preberite več »  (Mladina)
Logar: »Jaz lahko še stokrat zanikam«
pred 9 urami in 6 minutami
"Jaz lahko še stokrat zanikam, a če vsakič znova sprašujete in če ima moje stališče kakšen drugačen odmev, s tem dodatno prispevate k oživljanju te razprave, ki ne koristi ne BiH in še manj Sloveniji. V tem pogledu mora vsak sam pri sebi oceniti, kaj mu je bolj v interesu, ali voditi politično propagando ali delati vse, kar je v njegovi moči, da Slovenija dobro opravi predsedovanje in doseže napredek na področju...preberite več »  (Mladina)
V Ljubljani na ogled koncertni plakati
pred 9 urami in 6 minutami
V Plakatni galeriji Figovec v Ljubljani bo do 6. maja 2021 na ogled razstava Koncertni plakat, ki ponuja 41 plakatov, nastalih v obdobju od leta 1991 do leta 2021. Razstavo sta pripravila TAM-TAM Inštitut in SIGIC - Slovenski Glasbenoinformacijski center, v sodelovanju z društvom MiDelamoDogodke. Na javno povabilo je prispelo 170 plakatov, razstavljene plakate pa je izbrala žirija v sestavi: Emil Kozole (Ljudje),...preberite več »  (Mladina)
Neizogibna nova nogometna realnost? Neizogibna nova nogometna realnost?
pred 10 urami
Nogometna Evropa doživlja največji pretres v zadnjih tridesetih letih. Po ustanovitvi Superlige dvanajstih najbogatejših evropskih klubov vre na relaciji med ducatom "odcepljenih" in Evropsko nogometno zvezo.  (RTV SLO)
Nov spodrsljaj Liverpoola po zelo slabi predstavi v drugem polčasu Nov spodrsljaj Liverpoola po zelo slabi predstavi v drugem polčasu
pred 10 urami in 4 minutami
Liverpool si je privoščil nov spodrsljaj v boju za četrto mesto v Premier ligi. V 32. krogu se je Leeds z branilci naslova razšel z remijem (1:1). V drugem polčasu so gostitelji zapravili številne priložnosti.  (RTV SLO)
Policija zavrača Veselove očitke o neodzivnosti na naznanitev sumov glede nabave opreme Policija zavrača Veselove očitke o neodzivnosti na naznanitev sumov glede nabave opreme
pred 10 urami in 48 minutami
V policiji odločno zavračajo navedbe predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela in zatrjujejo, da sume kaznivih dejanj, povezanih z nabavo zaščitne opreme, aktivno in prednostno preiskujejo že od lanske pomladi.  (RTV SLO)
Ruandsko poročilo Franciji pripisuje soodgovornost za genocid leta 1994 Ruandsko poročilo Franciji pripisuje soodgovornost za genocid leta 1994
pred 11 urami in 35 minutami
Ruandska vlada je objavila poročilo, ki Francijo bremeni soodgovornosti za genocid leta 1994, v katerem je bilo pobitih 800. 000 Tutsijev. Francoska preiskava je marca ugotovila podobno.  (RTV SLO)