Novice (slovenščina)

 Paul McCartney bo objavil 900 strani dolgo Paul McCartney bo objavil 900 strani dolgo "avtobiografijo" lirskih pesmi
pred 4 urami in 23 minutami
Knjiga, ki jo bo izdal Paul McCartney, bo "avtoportret v 154 pesmih", ki bo prikazala ljudi, kraje in okoliščine, ki so zaznamovali skladbe, ki jih je avtor napisal v svoji mladosti tako v skupini The Beatles kot tudi izven nje.  (RTV SLO)
K razpravi o medijski svobodi v Sloveniji poziva tudi politična skupina Renew K razpravi o medijski svobodi v Sloveniji poziva tudi politična skupina Renew
pred 4 urami in 46 minutami
Nad razmerami glede medijev v Sloveniji so zaskrbljeni tudi v politični skupini Renew. "Hočemo, da se plenarna razprava v Evropskem parlamentu marca glede vladnih poskusov utišanja svobodnih medijev na Poljskem in Madžarskem razširi še na Slovenijo. "  (RTV SLO)
BioNTech in Pfizer testirata tretji odmerek cepiva  BioNTech in Pfizer testirata tretji odmerek cepiva
pred 4 urami in 53 minutami
Farmacevtski podjeti nemški BioNTech in ameriški Pfizer preizkušata učinkovitost cepljenja proti novemu koronavirusu s še tretjim odmerkom njunega cepiva.  (RTV SLO)
Ob 21.00: Milan - Crvena zvezda Ob 21.00: Milan - Crvena zvezda
pred 4 urami in 53 minutami
V Evropski ligi so na sporedu povratne tekme šestnajstine finala. Na San Siru se bosta pomerila Milan in Crvena zvezda. Prve tekma v Beogradu se je končala z remijem (2:2). Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.  (RTV SLO)
V Krškem razstava o prvi slovenski slovnici Zimske urice iz leta 1584 V Krškem razstava o prvi slovenski slovnici Zimske urice iz leta 1584
pred 5 urami in 38 minutami
V Mestnem muzeju Krško so odprli razstavo Adam Bohorič: Proste zimske urice o latinskokranjski slovnici Arcticae horulae, ki je izšla leta 1584. Postavitev je posvečena Bohoričevi izvirni prvi slovnici slovenskega jezika.  (RTV SLO)
Bedene dvakrat zapravil prednost in ostal brez četrtfinala Bedene dvakrat zapravil prednost in ostal brez četrtfinala
pred 5 urami in 50 minutami
Aljaž Bedene je izpadel v osmini finala turnirja serije ATP 250 v Montpellieru. S 6:4 in 7:6 ga je premagal Jegor Gerasimov. Najboljši Slovenec na lestvici ATP je imel prednost v obeh nizih, a je Belorusu uspela vrnitev.  (RTV SLO)
Aleš Cantarutti bo aprila zasedel direktorski stolček GZS-ja Aleš Cantarutti bo aprila zasedel direktorski stolček GZS-ja
pred 6 urami in 8 minutami
Nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Aleš Cantarutti bo od aprila novi generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Na direktorskem stolčku bo zamenjal Sonjo Šmuc, ki bo s sporazumnim dogovorom zaključila mandat 28. februarja.  (RTV SLO)
Slovenski filmski center čaka še na slabo polovico sredstev za delovanje v 2021 Slovenski filmski center čaka še na slabo polovico sredstev za delovanje v 2021
pred 6 urami in 30 minutami
Slovenski filmski center (SFC) je doslej za delovanje v letu 2021 prejel le odločbi v skupni vrednosti nekaj več kot 3,5 milijona evrov, od katerih je okoli 2,7 milijona evrov namenil za transferne stroške.  (RTV SLO)
Marijanu Papežu nov mandat na čelu pokojninske blagajne Marijanu Papežu nov mandat na čelu pokojninske blagajne
pred 6 urami in 31 minutami
Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je zdajšnjega direktorja zavoda Marijana Papeža imenoval za nov štiriletni mandat. Prihodki in odhodki Zpiza so bili lani za 1,2 odstotka večji od načrtovanih.  (RTV SLO)
Boj za prestiž? Kritike vlade, ker je s svojim predlogom prehitela pobudo ljudi. Boj za prestiž? Kritike vlade, ker je s svojim predlogom prehitela pobudo ljudi.
pred 6 urami in 43 minutami
Vladi v Inštitutu 8. marec in opoziciji očitajo, da je povozila voljo ljudi, saj je po seji DZ-ja v sredo vložila svoj predlog sprememb določb kazenskega zakonika o definiciji posilstva, čeprav je bilo pod predlogom inštituta že 5000 potrebnih podpisov.  (RTV SLO)