Novice (slovenščina)

Festival Europa Cantat, ki se je tokrat odvil v Ljubljani, presegel pričakovanja Festival Europa Cantat, ki se je tokrat odvil v Ljubljani, presegel pričakovanja
26. julij 2021 (13:07)
Festival Europa Cantat od leta 1960 združuje zborovske pevce, zborovodje, skladatelje, mentorje in ljubitelje zborovske glasbe na evropskih tleh. Letošnja ljubljanska izvedba festivala, ki vsake tri leta poteka v drugem mestu, je presegla pričakovanja.  (RTV SLO)
"Mogoče je bila to celo najboljša predstava čudežnega dečka iz Slovenije"
26. julij 2021 (13:03)
Debi na največjem košarkarskem tekmovanju – olimpijskem turnirju –, pa kar zmaga s 118:100, potem ko je bila razlika tudi 30 točk. In to nad svetovnimi podprvaki Argentinci. Slovenija je zares sanjsko odigrala prvo tekmo v Tokiu.  (RTV SLO)
Zelenje v mestu: madridski bulvar in park dodana na Unescov seznam Zelenje v mestu: madridski bulvar in park dodana na Unescov seznam
26. julij 2021 (12:53)
Unescov odbor za svetovno dediščino je na spletnem srečanju podprl kandidaturo, ki je v ospredje postavila umestitev zelenice v špansko prestolnico. Park Retiro zavzema 1,2 kvadratnega kilometra v središču mesta, ob njem je speljan bulvar Paseo del Prado.  (RTV SLO)
Finančni ministri EU-ja podprli še štiri načrte za okrevanje, tudi slovenskega Finančni ministri EU-ja podprli še štiri načrte za okrevanje, tudi slovenskega
26. julij 2021 (12:48)
Finančni ministri EU-ja so podprli še štiri nacionalne načrte za okrevanje in odpornost, tudi slovenskega. Doslej je potrjenih 16 nacionalnih načrtov. Minister Šircelj pričakuje, da bo Slovenija prva sredstva dobila najpozneje v septembru.  (RTV SLO)
V Iranu prvič potrdili več kot 30.000 dnevnih okužb V Iranu prvič potrdili več kot 30.000 dnevnih okužb
26. julij 2021 (12:40)
V Iranu so v zadnjem dnevu prvič od začetka pandemije covida-19 potrdili več kot 30. 000 dnevnih okužb z novim koronavirusom. Zdravstveni uradniki kritizirajo obstoječe ukrepe in pomanjkanje nadzora.  (RTV SLO)
Nemške telovadke bodo nosile drese, ki pokrivajo tudi noge Nemške telovadke bodo nosile drese, ki pokrivajo tudi noge
26. julij 2021 (12:13)
Nemške telovadke tudi na olimpijskih igrah nastopajo v dresih, ki poleg telesa pokrivajo še noge. Za to so se odločile, ker želijo šport narediti čim bolj dostopen vsem deklicam.  (RTV SLO)
Sindikat delavcev trgovine: Testiranje mora biti všteto v delovni čas, poravnati ga mora delodajalec Sindikat delavcev trgovine: Testiranje mora biti všteto v delovni čas, poravnati ga mora delodajalec
26. julij 2021 (11:46)
V Sindikatu delavcev trgovine poudarjajo, da delavec ne sme biti finančno obremenjen zaradi obveznega testiranja na okužbo s koronavirusom in da je ob tem treba čas za testiranje všteti v delovni čas zaposlenega.  (RTV SLO)
Pahor in Andrijanič v digitalizaciji vidita izjemno priložnost za Slovenijo Pahor in Andrijanič v digitalizaciji vidita izjemno priložnost za Slovenijo
26. julij 2021 (11:34)
Da bi Slovenija gospodarsko okrevanje po epidemiji čim bolje izkoristila za digitalizacijo zelenega prehoda, sta se predsednik Borut Pahor in minister, pristojen za digitalno preobrazbo, Mark Boris Andrijanič dogovorila za sodelovanje.  (RTV SLO)
Dutertejev zadnji predsedniški nagovor zasenčili protesti Dutertejev zadnji predsedniški nagovor zasenčili protesti
26. julij 2021 (11:32)
Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je v zadnjem predsedniškem nagovoru priznal, da je "v boju proti mamilom še dolga pot". V državi hkrati potekajo protesti, na katerih zaradi kršitev človekovih pravic zahtevajo sodni pregon za Duterteja.  (RTV SLO)
Digitalno združena dela ovoja mumije, prekritega z vsebino egipčanske Knjige mrtvih Digitalno združena dela ovoja mumije, prekritega z vsebino egipčanske Knjige mrtvih
26. julij 2021 (11:31)
Strokovnjaki na Gettyjevem raziskovalnem inštitutu so ugotovili, da se del 2300 let starega egipčanskega platnenega ovoja mumije, ki ga hranijo v tej ustanovi v Los Angelesu, popolnoma prilega drugemu delu, ki pa ga hranijo v muzeju na Novi Zelandiji.  (RTV SLO)