Novice (slovenščina)

Lovec ustrelil prestrašeno srno, ki je zašla v izolsko ladjedelnico
pred 31 minutami
Sredi izolske ladjedelnice se je v ponedeljek znašla mlada srna in prestrašena iskala varen izhod. Delavci so na pomoč poklicali lovsko družino z namenom, da bi jo spravili na varno, a je lovec žival na kraju ustrelil. V Lovski zvezi Slovenije pravijo, da je lovec ravnal v skladu z zakonom in da je pridobil dovoljenje za odstrel. (24ur.com)
Ob izraziti ohladitvi v prihodnjih dneh možnost pozebe
pred 38 minutami
S prihodom hladne fronte se bodo temperature ponekod znižale za več kot 15 stopinj Celzija. Ministrstvo za kmetijstvo opozarja na možnost jutranje pozebe v prihodnjih dneh in s tem povečano tveganje za morebitne poškodbe na kmetijskih rastlinah. (24ur.com)
V Olimpiji prižgan ogenj, ki ga čaka 17 tisoč kilometrov v 101 dnevu V Olimpiji prižgan ogenj, ki ga čaka 17 tisoč kilometrov v 101 dnevu
pred 38 minutami
Na ruševinah antične Olimpije so ob 11. 30 po lokalnem času slovesno prižgali ogenj, ki se podaja na 101 dan dolgo in več kot 17 tisoč kilometrov dolgo pot od antičnega svetišča do prizorišča 33. poletnih olimpijskih iger v Parizu.  (RTV SLO)
Občasno začne verjeti tudi v nekatere energije, s starši ima tihi dogovor Občasno začne verjeti tudi v nekatere energije, s starši ima tihi dogovor
pred 39 minutami
Evropska šampionka v judu Andreja Leški o željah za bližnje prvenstvo stare celine v Zagrebu, OI v Parizu, simbolični uri, sanjah, vraževerju ... (Delo)
Ne potrebujem še ene delnice iz velike sedmerice Ne potrebujem še ene delnice iz velike sedmerice
pred 39 minutami
Amazon si je opomogel kot zadnji med velikimi.  (Finance)
Zagorelo v gospodarskem poslopju, ogenj se je razširil še na hišo. En gasilec lažje poškodovan. Zagorelo v gospodarskem poslopju, ogenj se je razširil še na hišo. En gasilec lažje poškodovan.
pred 44 minutami
Požar, ki je v ponedeljek izbruhnil v Pongracu v občini Žalec, je v celoti uničil gospodarsko poslopje ter močno poškodoval bližnja stanovanjsko hišo in apartmajski objekt. En gasilec je bil med gašenjem lažje poškodovan.  (RTV SLO)
Pogled v ogledalo Pogled v ogledalo
pred 49 minutami
Ne, ni bila tekma lige NBA, ampak uvodna tekma četrtfinala regionalne lige ABA. Zakaj primerjava z NBA? Ker je Mega MIS s 119:98 nadigrala Cedevito Olimpijo, ki si bo v nedeljo reševala kožo pred predčasnim izpadom. (Siol)
Začetek praznovanja Maistrovega leta, ki Začetek praznovanja Maistrovega leta, ki "ni pripadal nobeni politiki, temveč svojemu narodu"
pred 1 uro in 3 minutami
Vlada je letošnje leto razglasila za Maistrovo leto, kar bodo še posebej slovesno počastili v Kamniku, kjer se je rodil Rudolf Maister, ki je "za svoj narod metaforično rečeno gore, dobesedno pa meje premikal".  (RTV SLO)
Slovenska astrofizika sodelovala pri odkritju najmasivnejše črne luknje doslej Slovenska astrofizika sodelovala pri odkritju najmasivnejše črne luknje doslej
pred 1 uro in 6 minutami
Slovenska astrofizika Tomaž Zwitter in Andreja Gomboc sta bila del ekipe, ki je s satelitom Gaia Evropske vesoljske agencije odkrila najmasivnejšo črno luknjo doslej, nastalo iz običajne zvezde.  (RTV SLO)
"Izdajalci" - V Jordaniji protesti zaradi vladnega zavezništva z Izraelom
pred 1 uro in 8 minutami
Kljub temu, da velika večina Jordancev ostro obsoja agresijo Izraela v Gazi, je ta kraljevina v eskalaciji napetosti med Iranom in Izraelom ta konec tedna prihitela na pomoč slednjemu. Jordanci, ki že mesece protestirajo proti Izraelu, se počutijo izdane.  (RTV SLO)