Novice (slovenščina)

IMF izboljšal napovedi za svet, a opozarja na tveganja IMF izboljšal napovedi za svet, a opozarja na tveganja
pred 2 urama in 36 minutami
V Mednarodnem denarnem skladu Sloveniji za letos napovedujejo dvoodstotno gospodarsko rast in nižjo, 2,7-odstotno povprečno inflacijo. (Delo)
3 stvari, po katerih presojam Ursulo von der Leyen 3 stvari, po katerih presojam Ursulo von der Leyen
pred 2 urama in 36 minutami
Kako je evropska komisija zašla od politike koristi za ljudi v ustvarjanje politike anksioznosti pri ljudeh.  (Finance)
Spomladanska napoved MDS: nekoliko slabša napoved rasti za Slovenijo in za Nemčijo Spomladanska napoved MDS: nekoliko slabša napoved rasti za Slovenijo in za Nemčijo
pred 2 urama in 36 minutami
Kljub slabim napovedim se je svetovno gospodarstvo izognilo recesiji, znižanje inflacije na ciljne ravni je še vedno prioriteta. (Finance)
Razcvet tudi med Slovenci: vedno več navdušenih nad preprostostjo in varnostjo Razcvet tudi med Slovenci: vedno več navdušenih nad preprostostjo in varnostjo
pred 2 urama in 42 minutami
Kljub precejšnji navezanosti Slovencev na gotovino se zanimanje za digitalne in brezstične plačilne možnosti povečuje. (Delo)
Domovi za starejše kljub praznim posteljam ne sprejemajo novih stanovalcev Domovi za starejše kljub praznim posteljam ne sprejemajo novih stanovalcev
pred 2 urama in 50 minutami
Vsak četrti dom za starejše občane ima proste postelje, a novih stanovalcev ne more sprejeti, saj nimajo dovolj kadra. (Delo)
PRENOS V ŽIVO: Tri ravni ukrepov: od preventive do uvedbe 'semaforja' za grožnje
pred 2 urama in 53 minutami
Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se bo srečal z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo. Tema sestanka bo izboljšanje komunikacijskih protokolov med Policijo in šolami. (24ur.com)
Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi
pred 2 urama in 59 minutami
Na tretjem ravnateljevem zajtrku, ki ga je organiziralo podjetje eŠola, je bil izpostavljen pomen zagotavljanja varnega digitalnega okolja za šole. (Finance)
Ministrstvo Slovencem odsvetuje potovanja v Izrael Ministrstvo Slovencem odsvetuje potovanja v Izrael
pred 3 urami in 1 minuto
Za potovanja v Izrael trenutno zaradi povečane nevarnosti raketnih in terorističnih napadov ter napadov in groženj Irana vlada najvišja stopnja previdnosti. (Delo)
V pričakovanju razglasitve prejemnika filmske nagrade občinstva lux V pričakovanju razglasitve prejemnika filmske nagrade občinstva lux
pred 3 urami in 13 minutami
Kmalu bo kateri izmed filmov 20. 000 vrst čebel, Jesensko listje, Adamant, Sestre v savni ali Zbornica bo prejemnik letošnje evropske nagrade občinstva lux. Peterico finalistov je izbrala strokovna žirija, o zmagovalcu pa odločijo glasovi občinstva.  (RTV SLO)
Vingegaard po 12 dneh zapustil bolnišnico v Baskiji Vingegaard po 12 dneh zapustil bolnišnico v Baskiji
pred 3 urami in 15 minutami
Dvanajst dni po padcu v 4. etapi Dirke po Baskiji je Jonas Vingegaard le zapustil bolnišnico v Vitorii. Nizozemska ekipa je v javnost poslala sporočilo dvakratnega zmagovalca Toura, ki ga zdaj čaka okrevanje.  (RTV SLO)